3V0-752  Free Exam Questions

QUESTION: 1

A security team is implementing VMware Identity Manager to have a central point for authentication to facilitate access to its company’s applications. The team would like to have users to authenticate to VMware Identity Manager before being able to connect to a Horizon View Desktop. What can be done to ensure that users who try to authenticate to the Horizon View Connection brokers are forced to first authenticate to VMware Identity Manager?
A. Create a SAML authenticator in Horizon View and set it to “Allowed.”
B. Configure View advanced authentication to “Allowed” on the Horizon View Connection broker and create a Kerberos authenticator on VMware Identity Manager.
C. Configure View authentication to “Not Allowed” on the Horizon View Connection broker and create a Kerberos authenticator on VMware Identity Manager.
D. Create a SAML authenticator in Horizon View and set it to “Required.”

Answer: D

QUESTION: 2

A customer is deploying Horizon View 7.1 utilizing a Cloud Prod Architecture. The customer wants to utilize 32-node clusters, and a single vCenter at each site to support 9,500 desktops per site.Which two statements about this configuration are true? (Choose two.)
A. This configuration allows all desktops at a site to be provisioned from a single master image.
B. This configuration allows multiple pools to be grouped together using global entitlements.
C. This configuration requires a 64-node cluster per site.
D. This configuration exceeds the maximum supported size for a View block.

Answer: A,B

QUESTION: 3

A customer has chosen vRealize Operations Manager for Horizon as its monitoring solution.
The customer’s requirements are:
Monitor the PCoIP metrics to address user experience complaints.
Minimum required resources should be used for monitoring purposes.
Recent project updates include:
vRealize Operations Manager is already in use for vSphere monitoring.
All desktop templates are created with Horizon 7 View agent and Horizon deployment is at the final stage of completion.
Existing vRealize Operations Manager capacity is already scaled out to meet the current requirements of Horizon 7 monitoring needs.
Which two additional components are required to make the monitoring systems ready? (Choose two.)
A. vRealize Operations Microsoft SQL Server plug in
B. vRealize Operations for Horizon Adapter
C. vRealize Operations for Horizon Desktop Agent
D. vRealize Operations Manager remote collector nodes
E. vRealize Operations for Horizon Broker Agent

Answer: A,C

QUESTION:4
A company is implementing VMware Horizon View 7 solution. It has created four 500 linked-clone desktop pools to be used by different departments and workers. The company’s VDI administrator noticed that Horizon View Composer is showing in error state on the View Admin Web Console. During restart of the Composer service, the service failed to start up again. A decision was made to migrate View Composer to a new server and preserve the linked-clone information. What three steps are requires for the migration? (Choose three.)
A. Install View Connection Server on the new machine.
B. Create a new SQL database
C. Migrate the RSA key constrainer.
D. Configure Horizon View Composer to point to the existing SQL database.
E. Install the VMware Horizon View Composer service.

Answer: A,C,D

QUESTION: 5

A company is deploying VDI and needs to meet these requirements:
Support a bring-your-own-device (BYOD) strategy
Support external contractors
Support access from anywhere
Reduce or eliminate costly desktop and laptop replacement
Which two solutions should an architect recommend? (Choose two.)
A. Deploy Airwatch.
B. Leverage Horizon 7 clients.
C. Deploy Horizon 7 Access Point appliances.
D. Deploy AppVolumes.
E. Provide Thin Clients to end-users.

Answer: B,E



2V0-01.19 Objectives

QUESTION 1

Which two components are built into the vCenter Server Appliance 6.x? (Choose two.)
A. vSphere Auto Deploy
B. vCenter Converter
C. vRealize Orchestrator
D. VMware vSphere Update Manager

Answer: A,D

QUESTION: 2

VMware vRealize Log Insight can be configured to send notification events to which endpoint?
A. vRealize Configuration Manager
B. vRealize Operations Manager
C. vRealize Infrastructure Navigator
D. vCenter Server

Answer: B

QUESTION: 3

Which two scenarios can cause a VM to appear orphaned in the vSphere Web Client? (Choose two.)
A. The VM was removed from the vCenter Server.
B. The VM had an unsuccessful migration within a vSphere DRS cluster.
C. The ESXi host had an unsuccessful failover event in vSphere HA.
D. The VM was unregistered from the ESXi host directly.

Answer: C,D

QUESTION 4

What are two requirements needed to enable a 4 vCPU virtual machine with Fault Tolerance? (Choose two.)
A. vSphere Enterprise Plus license
B. 1 GbE uplink for FT logging network
C. vSphere Standard license
D. 10 GbE uplink for FT logging network

Answer: A,D



5V0-32.19 Questions

QUESTION: 1

Which VXLAN replication mode requires the deployment of NSX Controllers?
A. multicast
B. unicast
C. broadcast
D. anycast

Answer: B

QUESTION: 2

Which statement is true about how NSX Manager functions with VMware vCloud Director 9.1?
A. vCloud Director can use vCloud Networking and Security in place of NSX.
B. vCloud Director does not require NSX Manager to deploy virtual networks using VXLAN technology.
C. vCloud Director requires NSX Manager to deploy virtual networks and edge gateways.
D. vCloud Director can deploy edge gateways without NSX Manager.

Answer: C

QUESTION: 3

Which resource can be added to a provider virtual data center using VMware vCloud Director?
A. virtual switch
B. folder
C. resource pool
D. virtual data center

Answer: C

QUESTION: 4

Which device provides connectivity between one or more VMware vCloud Director external networks and one or more organization networks?
A. external router
B. edge gateway
C. network switch
D. VXLAN

Answer: B


QUESTION: 5

Which vSphere capability assigns storage to VMware vCloud Director?
A. storage profiles
B. datastores
C. network file system
D. Fibre Channel SAN

Answer: A



2VB-601 Practice Test


QUESTION:1

Which are two characteristics of a RAID-5 storage configuration? (Choose two.)
A. Data remains available with the loss of two storage devices.
B. It uses less raw storage capacity than mirroring with the same level of availability.
C. Data is striped across multiple storage devices.
D. It requires a minimum of five storage devices.

Answer: B,C

QUESTION: 2

Which format for desktops does vSAN support?
A. vmfsSparse
B. SE Sparse Disk
C. Horizon Sparse
D. vSAN Sparse

Answer: D


QUESTION: 3


Which two vSAN configurations require the use of a witness appliance? (Choose two.)
A. two-node configuration
B. all-flash configuration
C. stretched cluster configuration
D. hybrid configuration

Answer: A,C

QUESTION: 4

What is the maximum supported latency between the preferred and secondary sites in a vSAN stretched cluster configuration?
A. 5 milliseconds round trip time
B. 10 milliseconds round trip time
C. 2.5 milliseconds round trip time
D. 200 milliseconds round trip time

Answer: A

QUESTION: 5

In a vSAN stretched cluster with Primary level to tolerate set to 1 and Secondary level of failure to tolerate set to 2, what is the maximum amount of space that a 100GB virtual disk could consume without any other policy rules set?
A. 200GB
B. 100GB
C. 400GB
D. 600GB

Answer: C



2V0-51.19 Answers

Questions:1

Which three Microsoft Windows services can be disabled to improve virtual desktop performance?(Choose three)
A.Windows Update
B.Windows Index
C.Superfetch
D.workstation
E.User profile Service

Answer:A,B,C

Questions:2


How many ESXi hosts many receive vSphere Desktop licenses if there 100-seat Standard bundles are purchased?
A.An unlimited number of ESXi hosts
B.Up to three dual-socket ESXi Hosts
C.None;Horizon Standard does not include v Sphere Desktop licenses
D.Up to 150 dual-socket ESXi hosts

Answer:A

Questions:3

When configuring Horizon in FIPS mode,what is the default?
A.TLSv1.0
B.SSLv3
C.SSLv1
D.TLSv1.2

Answer:D

Questions:4

what is the effect of changing any VMware Blast policy that cannot be Changed in real time?
A.VMware Tools services is restarted by Microsoft GPO Update service
B.Microsoft GPO update rules.GPO are updated manually or by restarting the Horizon Agent
C.VMware Tools detects the change and immediately applies the new settings within 480 seconds
D.Horizon Client detects the change and prompts the user to reboot once every 480 Seconds

Answer:B

Questions:5

What are two View requirements for ThinApp Applications(Choose Two)
A.Store Microsoft Installation (MSI) packages on a Windows network share
B.Grant full control permission to the network share
C.Store Microsoft Installation (MSI) packages on a VMFS datastore
D.Grant read permission to the network share

Answer:A,D

 

 



3V0-752 Training

QUESTION: 1

A security team is implementing VMware Identity Manager to have a central point for authentication to facilitate access to its company’s applications. The team would like to have users to authenticate to VMware Identity Manager before being able to connect to a Horizon View Desktop. What can be done to ensure that users who try to authenticate to the Horizon View Connection brokers are forced to first authenticate to VMware Identity Manager?
A. Create a SAML authenticator in Horizon View and set it to “Allowed.”
B. Configure View advanced authentication to “Allowed” on the Horizon View Connection broker and create a Kerberos authenticator on VMware Identity Manager.
C. Configure View authentication to “Not Allowed” on the Horizon View Connection broker and create a Kerberos authenticator on VMware Identity Manager.
D. Create a SAML authenticator in Horizon View and set it to “Required.”

Answer: D

QUESTION: 2


A customer is deploying Horizon View 7.1 utilizing a Cloud Prod Architecture. The customer wants to utilize 32-node clusters, and a single vCenter at each site to support 9,500 desktops per site.Which two statements about this configuration are true? (Choose two.)
A. This configuration allows all desktops at a site to be provisioned from a single master image.
B. This configuration allows multiple pools to be grouped together using global entitlements.
C. This configuration requires a 64-node cluster per site.
D. This configuration exceeds the maximum supported size for a View block.

Answer: A,B

QUESTION: 3

The finance group in a company has asked for a new application to be made available to all of the members of the finance department. The application is currently installed on all the finance desktops, but will be moving to a cloud-hosted model. What solution should the IT administrator use to manage access to the new application?
A. Package the application using ThinApp and deploy to the finance department.
B. Manage the application with VMware Identity Manager.
C. Assign the new application to the finance department using App Volumes.
D. Deploy each user a new cloud based virtual desktop.

Answer: B

QUESTION:4

When determining the number, type, and size of Horizon View components to be installed, which three pieces of information must an architect know? (Choose three.)
A. Number of concurrent users who will connect to the environment.
B. Type of client that will be used by the users.
C. Version of Windows that will be used for the virtual desktops
D. Type of desktop pools that will be provisioned.
E. Maintenance windows and availability requirements for the environment.

Answer: B,C,D

QUESTION: 5

A company has developed a new in-house web application supporting SAML Federation. The CIO has asked that all sales users access the application using the single sign-on option. Users will access this application from several different locations globally. The company has two datacenters based in the US and UK. Which VMware technology can an architect recommend to meet the requirements?
A. VMware User Environment Manager
B. VMware App Volumes
C. VMware Identity Manager
D. VM ware Horizon View

Answer: D

 



2V0-21.19PSE PDF Download

Question:1

An administrator is installing a platform services Controller Instance Which two options are available during the installation process?(Choose two)
A.choose deployment size
B.specify VSphere administrator credentials
C.enable Enhanced Linked Mode
D.join an existing domain

Answer: D,E

Question:2

Which optional module of VSpherre Update Supports patch recalls and notifications?

A:VMware VSphere Update Manager Download Service
B:VCenter Server LifeCycle Manager Service
C:VSphere Auto Deploy
D: VMware Vsphere Update Manager Extension

Answer:A

Question:3

In a single cluster VM encryption scenario,which two VMs should be executed from encryption?(Choose Two)

A. Platform Service Controller
B. Vsphere Replication Appliancer
C. VRealize Operations Manager"
D. VMware vCenter server
E. VRealize Log Insight

Answer:B,D

Question:4

Which two availability features requri a VM restart recovery?(Choose Two)

A. VSphere DPM
B. VSphere VMotion
C. VSphere Replication
D. VSphere Fault Tolerance
E. VSphere HA

Answer:C,E

Question:5


Which file extension can export host customization for host profiles

A.XLS
B.XML
C.CSV
D.JSON

Answer:C

 

 

 



2V0-21.19D Topics


QUESTION:1

A vSphere Administrator has multiple virtual machines running on a VMFS datastore. Which option prioritizes the disk access for the virtual machines?
A. Disk Shares
B. Disk Mode
C. Disk Type
D. Hard Disk

Answer: A


QUESTION: 2

What should be installed on a VM to assist with VM-to-host time synchronization?

A. VMware Tools
B. vRA guest agent
C. vROps agent
D. Guest Operations Manager

Answer: A


QUESTION: 3

An administrator runs a vSphere cluster containing database VMs with extremely heavy disk I/O. Database VMs are placed on a costly all-flash array. The
workloads are not memory intensive.
How can the administrator ensure the most cost-effective utilization of the all-flash storage array?
A. Enable Storage I/O Control on the flash datastores.
B. Install VMware Tools on the database VMs to ensure the hypervisor can receive I/O metrics.
C. Use a VM-to-Host affinity rule to ensure database VMs are prioritized.
D. Edit the cluster settings to place the virtual machine swap file on a different storage tier.

Answer: D


QUESTION:4

What is a benefit of using resource pools?
A. Increased visibility of user activity
B. Increased vMotion efficiency for a set of VMs
C. Increased accuracy for proactive resources for a set of VMs
D. Increased ease of reserving resources for a set of VMs

Answer: D


QUESTION:5

For security reasons the VMware vSphere Update Manager (VUM) has no Internet access. What can be used to provide a central shared repository in a DMZ?
A. VMware vSphere Update Manager Download Service
B. vSphere Authentication Proxy
C. VMware content library
D. vCenter Server Appliance

Answer: A



5V0-21.19 Practice Test

QUESTION:1

An organization is no longer compliant with security requirements because a vSphere administrator disabled encryption on a vSAN cluster.
Which vCenter Server role ensures only authorized vSphere administrators have access to encryption functionality?
A. Administrator
B. Read-only
C. No cryptography administrator
D. No access

Answer: C


QUESTION:2


vCenter Server is offline. What are two ways to check the health of a vSAN cluster? (Choose two.)
A. ESXi system logs on vSAN datastore
B. vSphere Host Client
C. esxcli
D. HCIBench
E. esxtop

Answer: B,C

QUESTION:3

What are two purposes of a vSAN storage policy? (Choose two.)

A. Determine how storage objects are provisioned
B. Determine vSAN encryption level
C. Guarantee the required level of service
D. Enable deduplication and compression
E. Enable TRIM/UNMAP

Answer: A,C


QUESTION:4

Which VM file type resides in the VM home namespace object on a vSAN datastore?
A. vswp
B. vmsn
C. vmx
D. vmem

Answer: C


QUESTION:5

In a 10-node hybrid vSAN cluster, each node has seven 4TB magnetic disks and one 2TB SSD.
What is the raw storage capacity of the vSAN datastore?
A. 140TB
B. 150TB
C. 280 TB
D. 300 TB

Answer: C

 

 

 



2V0-41.19 Test Dumps



QUESTION: 1

Which CLI command is used to start the NSX Manager virtual machine in the KVM environment?
A. virsh start <NSX-Manager-Name>
B. virsh poweron <nsx-manager-name>
C. virsh poweron <nsx-manager-ID>
D. virsh start <NSX-Manager-ID>

Answer: A

QUESTION: 2

What are the supported N-VDS modes?
A. DPDK Datapath
B. Enhanced Datapath
C. Overlay Datapath
D. Standard Datapath
E. Secure Datapath

Answer: B,D

QUESTION:3

Which two statements describe the characteristics of the Services Router (SR) component of a Tier-0 Gateway? (Choose two.)
A. Edge cluster is mandatory for SR to be created.
B. SR can exist on both hypervisor transport nodes and Edge transport nodes.
C. SR is automatically created when stateful services are enabled.
D. Edge transport nodes are required for SR to be created.
E. SR can be created from the NSX Advanced Networking & Security tab in the UI.

Answer: AE

QUESTION: 4

An NSX administrator created a Segment from the Simplified UI and wants to find the Replication Mode configured on the Segment. Which NSX CLI command lists the Replication mode?
A. get logical-switches
B. get logical-switch <Logical-switch-UUID>
C. get logical-switch <Local-Switch-UUID> status
D. get logical-switch status

Answer: B

QUESTION: 5

What are three NSX Manager roles? (Choose three.)
A. zookeeper
B. manager
C. policy
D. controller
E. cloud
F. master

Answer: B,C,D

 


Recent Post